Jordgubbar som är doppade i choklad!
Hej!
i förigår så gjorde jag jätte goda jordgubbar doppade i maraboue choklad! :)
det var supper gott och jag tänkte vissa hur man gör för att smällta chokladen med lite bilder och text hära:

Först tar du jordgubbarna och sköljer av dom och slänger dom fula.

Sedan så gör du så hära?! ser du ?! du tar en kastrul och käller ungefära vatten i halva kastrulen med varmt eller kalt vatten! :) sedan tar du ungefära som jag gjorde jag tog en deselitemot (stor) och sätte den i det kokande vattnet och i deselitemottet satte jag chokladen! :) och väntade tills det smällte (chokladen alltså)

doppa jordgubben som sakt i chokladen! :)

Sedan är det bara att lägga allt på ett fatt och sedan är det klart och dags för att servera! :)
KRAMAR ELSA :)
Blåbärsmuffins

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Färdigt på: 35 min
Ingredienser
100 100 g smör
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 dl ekologisk mjölk 3%
1 1 st citron, skalet
4 4 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
200 200 g frysta blåbär
Tips
Tips! Byt ut blåbären mot hallon, björnbär eller blanda bären! Perfekt på sommaren och hösten när man har trädgården som skafferi. Det är också fint att strö över lite mandelspån på muffinsen innan de gräddas.
När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
Annons:
Annons:
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3.
4. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
Chocolate cupcakes

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
3 3 st ekologiska ägg
2.5 2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
1 1 dl gräddfil
2 2 msk kallt kaffe
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
4 4 msk kakao av god kvalitet
1 1 st nypa salt
100 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting:
60 60 g mjukt smör
5 5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
0.5 0.5 dl kakao av god kvalitet
100 100 g phiadelphiaost
1 1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering
Tips
1 sats blir 12 stycken cupcakes
Annons:
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Chocolate frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
Hallon- och björnbärssmoothie
tuvär har vi inga bär.. så det blir ingen men kanske ngn annan gång här är iallafal receptet av Coop.se
![]() ![]() | ![]() |
Hoppas det smackar för ni som ska göra en så klart! :) hejdå! |
Blueberry Frozen Yoghurt - glass
En superfräsch och supergod sommardessert!
Tips: Servera gärna glassen tillsammans med en tjock skiva sockerkaka,
färska bär och lite lättvispad grädde. Det är bara sååå gott..! :-)
Blueberry Frozen Yoghurt
· 2 dl Blåbär
· 2 tsk Vaniljsocker
· 1 msk Citronjuice
· 2 msk Vatten
· ½ dl Honung
· 2 dl Turkisk Yoghurt
· 2 dl Naturell Yoghurt
Gör så här
1. Värm blåbär, vaniljsocker, citronjuice, vatten och honung i en kastrull.
2. Blanda blåbärspuréen med yoghurten.
3. Frys i glassmaskin, ställ sedan in i frysen i ett par timmar.
källa: Jennie / Kalasgott
Glass - blåbär
och jag var tvungen att kopigera och vissa er hära är receptet på den
rosa drömen med söt smak av saftiga, solkyssta klarbär.
Klarbärssorbet
· 5 dl Klarbär
· 1 delad Vaniljstång
· 3 dl Strösocker
· 2 msk Citronjuice
· ½ dl koncentrerad Flädersaft
· 2 dl Vatten
· 1 hårt vispad Äggvita
Gör så här
1. Koka upp alla ingredienser och låt sedan koka på svag värme ca 10 min.
2. Sila sedan och pressa saften ur bären. Saften skall vara klar.
3. Låt svalna och vispa försiktigt ned den styva äggvitan.
4. Frys i glassmaskin och låt därefter sorbeten stå i frysen i minst 4h.
* Tag till vara på klarbären allesammans!
De är ypperligga när det kommer till glass!
Eller varför inte göra en sylt, marmelad eller paj på dem?
Det är endast din fantasti som sätter gränser..
Bild: Jennie / Kalasgott
Källa: Kalasgott